Nyheter

Bengt och Jane utomhus i höstmiljö Nyhet

Bengt och Jane gör världen lite bättre – varje månad

Bengt och Jane blev starkt berörda av att se barn med spalt före och efter operationen. De drivs av viljan att ge barnen nya förutsättningar och möjligheter i livet. Möt dem här!

Läs mer Sverige 2023-10-20
En glad Leana leker med såpbubblor Nyhet

Leanas långa väntan är över

Det är femte gången Leana och hennes familj söker vård. Tidigare har Leana varit både sjuk och undernärd och därmed inte stark nog för en operation. Nu står allt hopp till teamet i Toamasina, Madagaskar.

Läs mer Madagaskar 2023-10-18
Monica undersöker en patient Nyhet

Monica – tandläkare och stolt volontär

Monica Barr Agholme har varit volontär för Operation Smile sedan 2014.
– Både Operation Smile och patientgruppen, barnen med läpp-käk-gomspalt, ligger mig varmt om hjärtat, säger Monica som nyligen deltog vid ett uppdrag i Egypten.

Läs mer Sverige 2023-10-18
Brandkåren står uppställd som kör med dirigent framför branstationen Nyhet

Ett kalenderår med Arkelstorps brandkår

Arkelstorps brandkår tar varje år fram en kalender med en stor dos humor och glimten i ögat. I år har de valt att skänka intäkterna av försäljningen till Operation Smile.

Läs mer Sverige 2023-10-16
Nyhet

Älskade spaltis

Jennifer Mellberg från Stockholm var gravid med sitt fjärde barn då det rutinmässiga ultraljudet visade att hennes barn hade läpp-käk-gomspalt. I samma sekund förändrades allt.

Läs mer Sverige 2023-09-25
Nyhet

”Jag blev förälskad i plastikkirurgin”

Fidel Simba, från Rwanda, är ST-läkare och blivande plastikkirurg. Han har sett hur stort behovet av plastikkirurgi är i landet, och han vet också hur situationen måste lösas.

Läs mer Rwanda 2023-08-29
Nyhet

Operation Smile på 2023 års Women Deliver

I juli anordnades den globala konferensen Women Deliver i Kigali, Rwanda och Operation Smile var på plats och stod värd för ett seminarium om kvinnligt mentor- och ledarskap.

Läs mer Rwanda 2023-08-29
Kennys mamma visar upp honom efter operationen Nyhet

En kamp mot stigman och tabun

När Kenny föddes med läpp-käk-gomspalt blev de nyblivna föräldrarna, Dorcus och Eric, förbryllade. Ingen av dem hade sett någon med spalt förut och till en början var det svårt för dem att acceptera Kennys öde.

Läs mer Rwanda 2023-08-29
Nyhet

Möt vår volontär Chris Jolinger

Chris Jolinger har varit volontär för Operation Smile sedan 2011 och har hittills varit ute på 14 uppdrag.

Läs mer Sverige 2023-07-18
Nyhet

World Smile Day – en dag fylld av leenden

World Smile Day är en dag som uppmärksammar vikten av leenden och goda gärningar! Visste du att du kan ”swisha ett leende” till någon du bryr dig om och samtidigt hjälpa ett barn?

Läs mer Sverige 2023-06-14
Visa fler

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.