Nyhet Ghana 2018-12-07

Zara Larsson i Ghana

Var tredje minut föds ett barn med läpp-käk-gomspalt någonstans i världen. Utan hjälp får de svårt att äta, dricka och tala. Barnen blir ofta mobbade, utstötta och vissa riskerar att dö av undernäring.  

Zara Larsson möter mamma Awulatu och sonen Ismael i centrala Accra. Foto: Zute Lightfoot

Zara Larsson fick tillsammans med sin mamma Agneta och syster Hanna ett uppdrag: att följa med Operation Smile till Ghana för att uppmärksamma arbetet i fält.

Hundratals barn och vuxna som lever med obehandlad läpp-käk-gomspalt har sökt sig till uppdraget i Koforidua och hoppas få en operation som kommer förändra deras liv över en natt.

Zara leker i timmar med lilla Akua, tre år, inför operationen. Till slut somnar flickan utmattad i hennes famn och Zara får bära in henne när det är dags. När lilla Ismael ska in för operation blir det svårare. Han vill inte skiljas från sin mamma. I uppvaket efter operationerna blir det första mötet mellan mamma och barn så starkt att tårarna tillslut väller fram hos Zara. 

Se den gripande filmen om Zara Larsson i Ghana på TV4 Play!

Nästa nyhet

artist zara larsson reser med operation smile Nyhet

Zara Larsson reser till Ghana med Operation Smile

Utan en operation har dessa barn svårt att äta och tala och de tvingas ofta leva ett ensamt och isolerat liv, svårt mobbade för sitt utseende. På plats ska Zara följa några av de svenska läkarnas och sjuksköterskornas arbete med att ge barnen en kostnadsfri operation och på det viset rädda dem till ett värdigt liv.

Läs mer Sverige 2018-10-24

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.