Nyhet 2020-02-19

Operation Smile fick 12 miljoner kronor av Svenska Postkodlotteriet

Annika Billing, generalsekreterare Operation Smile, gläds över Postkodlotteriets generösa bidrag. Här flankerad av Ted Henningsson och Malin Söderström, båda Operation Smile. Foto: Magnus Sandberg

Operation Smile fick 12 miljoner kronor vid Postkodlotteriets årliga utdelning till sina förmånstagare. Pengarna ska användas till medicinska uppdrag i fem av de länder där vi opererar barn med läpp-käk-gomspalt samt till vår året runt-öppna klinik i Indien. 

Tillskottet på 12 miljoner kronor kommer att ge barn och vuxna i Filippinerna, Indien, Malawi, Myanmar och Peru en efterlängtad och livsförändrande operation för deras läpp-käk-gomspalt (LKG). En del av summan kommer därtill att användas som stöd till Operation Smiles året runt-öppna klinik i Indien, för att den även framöver ska kunna erbjuda avancerad vård till LKG-patienter.

– Postkodlotteriets stöd gör stor skillnad för vår verksamhet och vi vill rikta ett varmt tack till alla de lottköpare som gör detta möjligt. Vi är otroligt stolta över det arbete som utförs av våra fantastiska volontärer och som förändrar livet för så många människor. Under 2019 har nästan 1 500 barn och vuxna fått en livsförändrande operation tack vare Postkodlotteriets lottköpare, säger Annika Billing, generalsekreterare Operation Smile.

Läs hela pressmeddelandet

Nästa nyhet

Nyhet

Lerbergsskolan samlade in pengar till två operationer

När Lerbergsskolan i Höganäs kommun genomförde ett Operation dagsverke samlade eleverna in pengar som räcker för att operera två barn med läppspalt.

Läs mer 2020-02-07

Nyhetsbrev

Var först med att få nyheter, uppdateringar och hjärtvärmande berättelser från fältet. Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev.